Dienstverlening

De juiste kandidaat

Wij gaan in onze dienstverlening veel verder dan enkel een kandidaat leveren, die past op het door de opdrachtgever gevraagde profiel. De consultants van ICT Statement hebben een gedegen HR achtergrond, zijn zelf jarenlang werkzaam geweest in de IT- branche, kennen de arbeidsmarkt en kennen de gangbare maar zeer zeker ook de nieuwste technieken. Voordat wij aan de slag gaan om de juiste kandidaat te vinden, gaan we langs bij de opdrachtgever om het team, de leidinggevende én de cultuur te leren kennen.

De kandidaat, die ICT Statement selecteert

Wij zijn ervan overtuigd dat iedere medewerker uit onze talentenpool talentvol is, echter om dit talent in zijn volle glorie naar buiten te laten komen is de juiste werkomgeving erg belangrijk. In onze selectieprocedure kijken we kritisch naast de opleiding en ervaring ook naar de drijfveren en communicatieve vaardigheden van de kandidaat. De kandidaat, die ICT Statement uit eindelijk selecteert , is een kandidaat die past in zijn nieuwe werkomgeving en écht iets qua persoonlijkheid toevoegt.

HRM op maat

Om de organisatiedoelstellingen te kunnen verwezenlijken en een kandidaat te kunnen vinden, die past bij de betreffende vacature én bij de organisatiecultuur is het opstellen van een wervende vacature tekst slechts één van de middelen.

Hoe groot en hoe snel jouw organisatie groeit, hangt af van de mate waarin je mensen groeien. Door de groei en ontwikkeling van je mensen te stimuleren, investeer je in de groei en ontwikkeling van je organisatie. Vaak is dat een taak voor de leidinggevende; veel leidinggevenden vragen hierbij om coaching en advies op het gebied van HRM of personeelsmanagement.

Om onze klanten te helpen in hun groei en ontwikkeling van hun organisatie bieden wij onze kennis en expertise aan op het gebied van HR/personeelsmanagement.

Aandachtsgebieden waar wij graag bij helpen zijn onder andere:

  • Instroom van personeel (werving en selectie/ detachering)
  • Arbeidsmarktcommunicatie
  • Arbeidsvoorwaarden (o.a. arbeidscontracten, personeelshandboek)
  • Strategische personeelsplanning
  • Reorganisatie
  • Uitstroom van personeel (ontslag, opstellen van vaststellingsovereenkomsten, bemiddeling/mediation tijdens ontslagprocedures)
  • Functiemanagement (functiebeschrijvingen, functiewaardering)
  • Ontwikkeling van personeel (o.a. functioneringsgesprekken, personeelsbeoordeling, opleidingen, competentiemanagement, talentmanagement)
  • Beloningsbeleid en arbeidsvoorwaardenbeleid
  • Verzuimbegeleiding , duurzame inzetbaarheid en vitaliteit

 

 

Meer info