Onze aanpak

Wij zijn in staat om snel de juiste kandidaat aan te bieden en stoppen niet voordat wij de juiste kandidaat gevonden hebben, dáár ligt onze kracht.

Ondanks dat wij al in 2006 onze fundamenten hebben gelegd en in vele uitdagende en succesvolle projecten hebben meegewerkt, blijven wij onze dynamiek en ambitie behouden. Wij willen voorop lopen in ontwikkeling, als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en ernaar streven om als beste werkgever ervaren te worden. Dat kan alleen maar door talentvolle mensen in ons team op te nemen en een context te scheppen om deze talenten te laten bloeien.

Altijd op zoek naar de juiste balans tussen talenten en ervaring

Bij ICT Statement zijn we altijd op zoek naar de juiste balans tussen talenten en mensen met de nodige ervaring. Een kandidaat van ICT Statement is herkenbaar door zijn communicatieve vaardigheid, organisatie sensitiviteit, bereidheid om die extra stap te zetten en wil de beste zijn in zijn vakgebied.

Werving & Selectie

Werving en selectie, ook wel recruitment, is het proces van selecteren, aantrekken en aanstellen van geschikte werknemers voor een (vaste) baan of tijdelijk werk. Een goed wervings- en selectieproces is belangrijk voor uw organisatie. Het zorgt ervoor dat u concurrerend kunt blijven. Het vinden, binden en boeien (behouden) van de juiste medewerkers heeft een directe impact op uw bedrijfsresultaten.

ICT Statement legt zich toe op de search, werving en selectie van IT professionals, vast èn interim, door geheel Nederland. Onze focus ligt op IT professionals, in de breedste zin van het woord. ICT Statement is succesvol, met name bij het vervullen van doorgaans lastigere Werving & Selectie opdrachten. Samen met ons team aan recruiters bepalen we welke recruitmentstrategie het beste bij de doelgroep van uw vacature aansluit, zodat we in contact komen met potentiële kandidaten.

Door onze werkwijze, kennis & ervaring in zowel de IT wereld áls de commerciële arbeidsbemiddeling én ons inmiddels grote netwerk aan IT professionals vinden wij de kandidaten, waarnaar u op zoek bent!

Nieuwsgierig naar onze werkwijze?

Werkwijze Werving & Selectie

Samen kijken we welke competenties en talenten uw organisatie nodig heeft om de vacante positie goed te kunnen vervullen. In een aantal stappen leggen wij u graag onze werkwijze uit.

1- Inventarisatie competenties & inhoud van de functie

Voor de nieuwe medewerker is – naast de match met de functievereisten-, tevens een match met de organisatie cultuur van belang om duurzaam en vitaal te kunnen functioneren. Om deze reden vinden wij het belangrijk dat wij een goed beeld hebben van de functie inhoud, de cultuur van de organisatie en de verwachtingen binnen de organisatie. Samen met u inventariseren we alle ins-and-outs van de vacante positie om een zo goed mogelijk beeld te krijgen.

2 – Functieprofiel & vacature tekst

Naar aanleiding van stap 1 stellen wij een functieomschrijving op waaraan de kandidaat moet voldoen. Op basis van deze functieomschrijving stellen wij een vacature tekst op, waarin we een zo breed mogelijke doelgroep aan spreken. Deze vacature wordt vervolgens in de arbeidsmarkt op diverse vacature portals en websites geplaatst, waarmee de vacature openstaat voor potentiële kandidaten om te solliciteren.

3 – Executive Search/ Recruitment

Naast het plaatsen van de vacature zullen onze recruiters potentiële kandidaten uit ons eigen netwerk actief benaderen en de vacature bij deze potentiële kandidaten onder de aandacht brengen.

4 – Selectie van kandidaten

Gezien wij ervan overtuigd zijn dat wij op basis van exclusiviteit de arbeidsmarkt zo breed mogelijk kunnen benaderen, is het mogelijk dat er kandidaten direct of indirect bij u solliciteren. Deze kandidaten nemen wij mee in onze selectieprocedure, zodat uiteindelijk de meest geschikte kandidaat bij u aan tafel zit.

Alle sollicitaties die wij ontvangen zullen zorgvuldig gescreend worden in eerste instantie op de in de functieomschrijving gestelde harde eisen. Aansluitend vindt er een selectie plaats en worden de kandidaten, die passen op de vacature, meegenomen in de volgende stap van onze sollicitatieprocedure.

5 – Interview

Afhankelijk van de functie vereisten stellen wij een uniek pakket per vacature aan interview technieken en interviewmomenten op. Er zijn per sollicitatieprocedure meerdere contactmomenten gepland, totdat wij én de kandidaat een goed beeld van elkaar en de match met de vacature hebben.

6 – Referentiecheck

Wij streven ernaar om per vacature meerdere kandidaten (meestal drie kandidaten) in de procedure te betrekken. Een referentiecheck (indien mogelijk) is een standaard onderdeel van onze sollicitatieprocedure.

7- Assessment

Indien u dat wenst is het mogelijk om – tegen betaling- de kandidaat een assessment af te nemen. Samen stellen wij in overleg met u de competenties of talenten op die u graag extra onderbouwd wilt zien tijdens het assessment.

8- Geselecteerde kandidaat

De kandidaat, die ICT Statement uiteindelijk voor u heeft geselecteerd, brengen wij graag in een persoonlijk kennismakingsgesprek met u in contact. U bepaalt uiteindelijk samen met de kandidaat of u de kandidaat een arbeidsvoorwaardenvoorstel wilt doen.

9- Arbeidsvoorwaardenvoorstel

Graag helpen wij u om de arbeidsvoorwaarden conform de nieuwste wet & regelgeving op te stellen.

10- Einde opdracht aanstelling geschikte kandidaat

Met het accepteren van het arbeidsvoorwaardenvoorstel door de kandidaat is onze opdracht om een geschikte kandidaat te werven succesvol afgerond. Tijdens de proeftijd zullen wij regelmatig met u en de nieuwe medewerker contact houden. Na het doorlopen van de proeftijd zal er een eindevaluatie gesprek ingepland worden, waarin we reflecteren op het gevolgde proces en u én de nieuwe medewerker veel succes en werkplezier samen wensen.

Mocht u vragen of extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van arbeidsjuridische vraagstukken (bv ontslag of reorganisatie), tijdelijke inhuur van extra resources of andere HR gerelateerde thema’s zoals verzuimpreventie, talentmanagement & duurzame inzetbaarheid dan helpen wij u ook in deze graag.

Onze werkwijze Detachering:

Samen kijken we welke competenties en talenten uw organisatie nodig heeft om de tijdelijke positie goed in te kunnen vullen. In een aantal stappen leggen wij u graag onze werkwijze uit:

1- Inventarisatie competenties & inhoud van de functie

Voor de nieuwe medewerker is – naast de match met de functievereisten-, tevens een match met de organisatiecultuur van belang om goed te kunnen functioneren. Om deze reden vinden wij het belangrijk dat wij een goed beeld hebben van de functie inhoud, de cultuur van de organisatie en de verwachtingen binnen de organisatie. Samen met u inventariseren we alle ins-and-outs van de tijdelijke positie om een zo goed mogelijk beeld te krijgen.

2 – Aanvraag en opdrachtomschrijving

Naar aanleiding van stap 1 stellen wij een aanvraag inclusief een opdrachtomschrijving op waaraan de detacheringsmedewerker moet voldoen. Met deze aanvraag gaan wij actief in ons eigen medewerkersbestand en in ons aangesloten partnernetwerk aan de slag om de meest geschikte beschikbare detacheringsmedewerker te vinden.

3 – Selectie van detacheringsmedewerkers

Alle detacheringsmedewerkers die matchen op de aanvraag zullen zorgvuldig gescreend worden in eerste instantie op de in de aanvraag gestelde harde eisen én daarnaast op persoonlijke eigenschappen. Aansluitend vindt er een selectie plaats en worden de detacheringsmedewerkers, die passen op de aanvraag, meegenomen in de volgende stap van onze selectieprocedure.

4 – Referentiecheck

Wij streven ernaar om per aanvraag meerdere detacheringsmedewerkers (meestal drie) in de procedure te betrekken. Een referentiecheck (indien mogelijk) is een standaard onderdeel van onze procedure.

5- Assessment

Indien u dat wenst is het mogelijk om – tegen betaling- de detacheringsmedewerker een assessment af te nemen. Samen stellen wij in overleg met u de competenties of talenten op die u graag extra onderbouwd wilt zien tijdens het assessment.

6- Geselecteerde detacheringsmedewerker

De medewerker, die ICT Statement uiteindelijk voor u heeft geselecteerd, brengen wij graag in een persoonlijk kennismakingsgesprek met u in contact. U bepaalt uiteindelijk samen met de detacheringsmedewerker of u de medewerker op de opdracht inzet.

7- Einde opdracht- einde inzet detacheringsmedewerker

Met het accepteren van de detacheringsmedewerker op de aanvraag is onze opdracht om een geschikte medewerker te werven succesvol afgerond. Vervolgens zal deze detacheringsmedewerker in overleg met u a.s.a.p. op de opdracht starten. Maandelijks houdt de medewerker een urenstaat bij, op basis waarvan wij de gemaakte uren op basis van het vooraf afgesproken uurtarief bij u in rekening zullen brengen. Met het einde van de inzet van deze detacheringsmedewerker bij u in de organisatie eindigt ook onze opdracht tot detachering. Tijdens en na de detacheringsperiode zal er een eindevaluatie gesprek ingepland worden, waarin we reflecteren op onze samenwerking en de inzet van de gedetacheerde medewerker .

Mocht u vragen of extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van arbeid juridische vraagstukken (bv ontslag of reorganisatie), tijdelijke inhuur van extra resources of andere HR gerelateerde thema’s zoals verzuimpreventie, talentmanagement & duurzame inzetbaarheid dan helpen wij u ook in deze graag.